Ticaret Odası Başkanı Kula, 2024 yılında ihracat rakamlarını değerlendirdi:,
Zorluklara rağmen başardık
Balıkesir olarak 2024 yılında ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 2,34 oranında artırarak bir milyar 102 milyon dolara çıkardıklarını belirten Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula,“Zeytinyağı, beyaz et ve salça sektörlerine getirilen ihracat kısıtlamaları; döviz artışının enflasyon artışının altında kalması ve firmaların finansmana erişimde yaşadığı sorunlara rağmen elde edilen bu başarı, Balıkesir iş dünyasının azmini ve dayanıklılığını bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
Balıkesir ihracatı 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,34 oranında artırarak birmilyar 102 milyon dolar oldu. Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, 2024 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi.
BTO Başkanı Kula, Balıkesir’in ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 2,34 oranında artırarak bir milyar 102 milyon dolara ulaştırdığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl bir milyar 77 milyon dolar olan ihracatımızı yüzde 2,34 oranında artırarak bir Milyar 102 milyon dolar seviyesine çıkardık. Bu başarıda emeği geçen tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Zeytinyağı, beyaz et ve salça sektörlerine getirilen ihracat kısıtlamaları; döviz artışının enflasyon artışının altında kalması ve firmaların finansmana erişimde yaşadığı sorunlara rağmen elde edilen bu başarı, Balıkesir iş dünyasının azmini ve dayanıklılığını bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
“CUMHURİYET TARİHİNİN
İHRACAT REKORU KIRILDI”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen ‘2024 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması’ programında, Türkiye’nin ihracatının 262 milyar dolara yükselerek Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı açıklandı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, “2024 yılı ihracatımızı 262 milyar dolara yükselterek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmış olmak, ihracatçılarımız için büyük bir gurur kaynağıdır. Balıkesir olarak bizler de bu başarıya katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. İhracatımızdaki artış, hem yerel hem de ulusal ekonomimize büyük bir güç katmaktadır.
“2025 İÇİN DAHA BÜYÜK HEDEFLER”